Osvrt na dubinu i raskoš jednog uma - Sveti Toma Akvinski

Osvrt na dubinu i raskoš jednog uma - Sveti Toma Akvinski

Sv. Toma Akvinski (lat. Thomas Aquinas, tal. Tommaso d'Aquino; Roccasecca kod Aquina oko 1225. - samostan Fossanova, kod Rima 7. ožujka 1274.), talijanski dominikanac, filozof, teolog, i crkveni...

Svjetleći kip Gospe: Mještani Međugorja javljaju da kip ne svijetli čim pada mrak, i ne svijetli uvijek po mraku

Svjetleći kip Gospe: Mještani Međugorja javljaju da kip ne svijetli čim pada mrak, i ne svijetli uvijek po mraku

Mnogo je sekularnih anti-vjerski nastrojenih medija pisalo vrlo pogrdne rečenice na račun Međugorja, niti ispitavši temeljito situaciju u vezi kipa za kojeg su brojni hodočansnici utvrdili da svijetli. Svjedocanstva.com ne ulaze u obranu fenomena čuda, ali niti ne opovrgavaju mogućnost čuda. Sveto Pismo navodi pažnju vjernicima: "provjeravajte duhove" (Prva Ivanova poslanica 4,1), te čovjek mora na to gledati bilo da se radi iz vlastitih, ili nekih drugih redova. Svakakvih se "lijepih" epiteta moglo pročitati, kao odličan primjer vjerske (ne)snošljivosti u RH. Stječe se dojam, da izrazit osjećaj nesnošljovsti sekularni mediji gaje zapravo iz neprovjerenih i nepouzdanih informacija, ali i vlastitog antagonizma prema vjeri.

 

Prigovori za svjetleću gospu bili su razni: drugi primjećeni kipovi koji svijetle, mogućnost premazivanja flourescentnim ili sličnim materijalom, zaključci raznih znanstvenika (sa neprovjerenim statusom da li je uopće netko u ingerenciji da ga se uzima za ozbiljno) koji se uzimaju odmah kao točan sud, razne "spletke" vidioca, i svi mogući i nemogući ishodi - sve samo, da nije nešto nadnaravno. Bez ijednog jedinog zbilja dokazanog i potpuno ispitanog dokaza naravno. Same slike koje su dostavljene, također ne mogu biti jamac da je svjetlo zaista isto kao kod međugorskog kipa Gospe.

 

Ako je tako, trebalo bi se zapitati, kako to da kip ako je lažiran, ne svijetli uvijek kada padne noć, te da li se uopće takva mogućnost propitivala. Donosimo zbog toga sljedeći iskaz.

 

Iskaz Međugorca koji svjedoči da se svjetlost ne pojavljuje u isto vrijeme, niti ga uvjetuje mrak

 

"Četiri dana je počeo svijetliti oko 7.30 navečer, a preksinoć je počeo tek svijetliti oko 9.30... čitavo vrijeme je bio u mraku - iskreno da nisam vidio vlastitim očima ne bih ni ja vjerovao. 
A slična stvar se desila prvi dan. Ljudi su dolazili i samo gledali i slikali kip, a svijetlost se počela gubiti. Odjednom je jedan momak rekao da se počne moliti Zdravomarijo i kip je ponovno počeo jače svijetliti. I vjeruj mi nijedna slika sa aparatom nije autentična je kip nije svijetlio zelenom bojom kako je na slikama nego nekakvom blagom sivkasto-bijelom."

 

 

Danas, za vrijeme pisanja ovog članka - 30.09.2013. kip je u župnom uredu i Vatikan će ga preispitati. Duhove doista treba provjeravati, te si ne smije nitko, bez potpune provjere, niti dozvoljavati da donosi o nečemu sud, pa makar on djelovao kao potvrda ili negacija određenog viđenja. Upravo se zbog toga, činjenice i provjeravaju i utvrđuju. A pojedincu ostaje itekako ostati svjestan sekularizmom nekih medijima, te ogromnim logičkim rupama koje ne preispituju prije negoli donose svoje (često bogohulne) sudove.

 

 

Božji blagoslov čitateljima.

 

Izvori: 
Foto: statuaryplace.com

 


Objavi na Facebooku
Euharistijsko čudo iz LancianaEuharistijsko čudo iz LudbregaDuhovna obnova, fra zvjezdan Linić 2008.Obraćenje sa islamaPriča Nahed Mahmoud MetwalliNevjerojatno svjedočanstvo FatimePomoćnik egzorcista Marijana Arhara i njegovo svjedočanstvoSveta Brigita od Švedske i njene čudesne ObjavePetnaest molitava Svete BrigiteJanja Todorović, poznata astrologinja Balkana: "Blagosloven dan u koji se izbavih od zablude lažljive nauke demonske, što se zove astrologijom - kraljicom okultnih nauka!"Pismo iz paklaSvjedočanstvo čitateljice o čudotvornim molitvama Svete BrigiteDetaljan opis obraćenja mladog Turskog studenta IsusuPriča poznatog kršćanskog karizmatika James-a Manjackal-aSv. Margarita, djevica i mučenica"..imam jasne primjere osoba koje su za vrijeme molitve za ozdravljenje, opsjednute silama zla, vikale 'Ja sam Reiki' , 'Ja sam Joga'..." - J.Manjackal o jogi i njezinim dijametralno suprotnim filozofskim načelima od kršćanstvaVodnjan i ostaci 250 kršćanskih mučenika - veliko blago za koje ne znaju ni kršćani!Metal i ostale vrste glazbe i ulazak u određeno stanjeSvjedočanstvo - Ante ŽivkovićSlučaj patera Rufusa o djevojci koja je jela na bajramu i meso žrtvovano idolimaSvjedočanstvo bavljenja alternativom, oslobađanje nakon molitvi otklinjanja i pronalazak živoga Boga - Nikola ŠkrinjarićObraćeni musliman koji je i po 4 sata dnevno čitao Kur'an tvrdio: "Ništa me ne može prisiliti da priznam da je Isus Sin Božji!"Međugorje - video svjedočanstvo "Evo ti majke"Svjedočanstvo predbračne čistoćeOpsjednutost i prisustvo demona nakon višegodišnjeg bavljenja tarotomSv. Franjo Asiški - "Ako se ti sada kolebaš između Krista i Muhameda, naredi da se raspali vatra i ja ću ući u tu vatru s tvojim svećenikom da bi vidio čija je vjera Prava Vjera."Čovjek koji je bolovao od karcinoma ušao u remisiju dok je popravljao CrkvuObraćenje od homoseksualnostiKamal Saleem, kojega je majka učila: "Ako ubiješ Židova sine, ruka će ti sjajiti ispred Allaha i domaćin neba će slaviti ono što si učinio"Liječnica je tri dana bila mrtva: Vidjela sam sve, i raj i pakao. "Tko je vidio Krista vidio je i Oca i tko je vidio Oca vidio je i Krista"Čudesno izliječenje i obraćenje muslimana nakon dolaska Isusa uz bolnički krevetU 28. godini od bankara u Zagrebu do Božjeg poziva i odlaska u kapucineBožja ljubav po rukama fra Zvjezdana Linića i podizanje bolesnih iz kolicaGovorio je protiv Crkve, a sada se sprema postati svećenikPet izvanrednih euharistijskih čuda koja su ostavila materijalni tragOd imama do katoličkog propovjednika

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara