Traži li Bog od nas "dokaze" ili su blaženiji koji ne vidješe a vjeruju? Razlike u načinu vjerovanja između kršćana i muslimana

Traži li Bog od nas

Vjerovati znači oslanjati se na nešto za što nemaš potpunih racionalnih dokaza (zato i vjeruješ u nešto: vjeruješ u to što potpuno ne znaš, inače bi to zvao znanjem jer bi ti to bilo viđeno i...

Slučaj patera Rufusa o djevojci koja je jela na bajramu i meso žrtvovano idolima

Slučaj patera Rufusa o djevojci koja je jela na bajramu i meso žrtvovano idolima

Ovu intrigantnu priču čuo sam na jednoj molitvenoj zajednici od svećenika fra Smiljana. Fra Smiljan Kožul, inače je svećenik koji je u 90-tima bio pomoćnik glavnom vatikanskog egzorcista i svakako je jako dobro upućen u bilo kakva opsjednuća. Među poznatijim karizmatskim djelatnicima svakako je i pater Rufus Pereira, sa kojime je više godina fra Smiljan djelovao. Pater Rufus ima veliku karizmu i mnoglo bi se reći da je poput Jamesa Manjackala, svjetski poznat.

 

Ovo je slučaj o jednoj djevojci, za koju je pater Rufus uvidio da radi jedan maleni trzaj kod hoda, kao da se lagano ritne dok hoda, poput neke kozice. Iz vedra neba, nekog predosjećaja, vidjevši lagani trzaj kod djevojke, pater Rufus je upitao djevojku da li je možda bila na bajramu (praznik prinošenja žrtve u islamu). Ona je potvrdila i nije mogla vjerovati kako je on to mogao znati. Nakon toga, pater je molio neku molitvu nad njome (mislim da je bilo riječi o molitvama otklinjanja), i nakon toga, potpuno joj je trzanje nestalo koje ju je dosta dugo pratilo.

 

Fra Smiljan to objašnjava da je to zbog toga jer je jela meso žrtvovano idolima, što se dešava na bajramu.

 

Tako je preporuka bila svim kršćanima izbjegavati jesti kozliće i općenito meso na bajramima i blagosloviti svako jelo od muslimana - jer upravo je kurban-bajram blagdan na koji muslimani žrtvuju meso u ime Boga u kojeg vjeruju - Allaha. Pater Smiljan objašnjava da je Allah zapravo idol - tj. iako to znači Bog, to nije Bog Biblije, nego idol. Također, istu večer je fra Smiljan pokazao i neke zapise hodži nakon kojih su osobe morale i na egzorcizam jer su se predale u ruke tim zapisima i povjerovale tim ispraznostima. Iako treba naglasiti da se zapisi hodži razlikuju od onoga što stoji u Kur'anu, no nije isti slučaj sa bajramom.

 

Žrtva je Bogu već prinesena u krvi i mesu - to je raspeti Isus na križu kojemu sva slava zbog kojega čin otkupljenja dobiva puni smisao da nas izbavi iz okova smrti.

Židovi jesu prinosili žrtve - ali Bogu, ne idolima, to je bilo izričito zabranjeno, jer se kosilo sa prvom Božjom zapovijedi - o služenju drugim Bogoima (objašnjeno će biti kasnije kroz citate). 

 

Poučno govori i Pavao, čovjek koji je dobio evanđelje od Isusa da ga pritom nigdje nije čuo - da su žrtve (osim ako nisu bile idolima upućene) bile vrijedne - no neusporedivo je savršenija i vrijednija žrtva Kristova, koji nas oslobađa okova smrti:

 

Poslanica Hebrejima 9 -
13Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, 14koliko će više krv Krista - koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu - očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu! 15A radi ovoga je Posrednik novoga Saveza: da po smrti za otkupljenje prekršaja iz starog Saveza pozvani zadobiju obećanu vječnu baštinu.

 

A da se treba kloniti mesa žrtvovana idolima, stoji u Bibliji:

 

Knjiga brojeva 25 -
1Dok je Izrael boravio u Šitimu, narod se upusti u blud s Moapkama. 2One pozivahu narod na žrtvovanje svojim bogovima, a narod sudjelovaše u njihovim gozbama i klanjaše se njihovim bogovima. 3Tako se Izrael osramoti s Baalom peorskim. I Jahve planu gnjevom na Izraela.

 

Knjiga Sirahova 30 -
19Čemu žrtve idolu, kad ne može ni jesti niti pomirisati? Tako i onaj koga Gospod progoni: 20samo gleda i uzdiše, kao uškopljenik koji grli djevicu i uzdiše.

Djela apostolska 15 -
20nego im poručiti da se uzdržavaju od mesa okaljana idolima, od bludništva, od udavljenoga i od krvi.

Djela apostolska 15 -
29uzdržavati se od mesa žrtvovana idolima, od krvi, od udavljenoga i od bludništva. Budete li se toga držali, dobro ćete učiniti. Živjeli!"

Djela apostolska 21 -
25A što se tiče pogana koji povjerovaše - poslali smo što odlučismo: da se klone mesa žrtvovana idolima, krvi, udavljenoga i bludništva."

Prva poslanica Korinćanima 8 -
4Dakle, u pogledu blagovanja mesa žrtvovana idolima, znamo: nema idola na svijetu i nema Boga do Jednoga.

Prva poslanica Korinćanima 5 -
7Očistite stari kvasac da budete novo tijesto, kao što i jeste beskvasni jer već je žrtvovana Pasha naša, Krist.

Prva poslanica Korinćanima 8 -
10Jer vidi li tko tebe koji imaš znanje za stolom u hramu idolskomu, neće li se njegova savjest, jer je nejaka, "izgraditi" da jede žrtvovano idolima?

Otkrivenje 2 -
14Ali imam nešto malo protiv tebe: imaš ondje nekih što drže nauk Bileama što pouči Balaka da stupicu stavi sinovima Izraelovim te blaguju od mesa žrtvovana idolima i bludu se podadu.

Otkrivenje 2 -
20Ali imam protiv tebe: puštaš ženu Jezabelu, koja se pravi proročicom, da uči i zavodi moje sluge te se bludu podaju i blaguju od mesa žrtvovana idolima.

 

Izvori:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kurban-bajram

 

Dario, Svjedocanstva.com

 


Objavi na Facebooku
Euharistijsko čudo iz LancianaEuharistijsko čudo iz LudbregaDuhovna obnova, fra zvjezdan Linić 2008.Obraćenje sa islamaPriča Nahed Mahmoud MetwalliNevjerojatno svjedočanstvo FatimePomoćnik egzorcista Marijana Arhara i njegovo svjedočanstvoSveta Brigita od Švedske i njene čudesne ObjavePetnaest molitava Svete BrigiteJanja Todorović, poznata astrologinja Balkana: "Blagosloven dan u koji se izbavih od zablude lažljive nauke demonske, što se zove astrologijom - kraljicom okultnih nauka!"Pismo iz paklaSvjedočanstvo čitateljice o čudotvornim molitvama Svete BrigiteDetaljan opis obraćenja mladog Turskog studenta IsusuPriča poznatog kršćanskog karizmatika James-a Manjackal-aSv. Margarita, djevica i mučenica"..imam jasne primjere osoba koje su za vrijeme molitve za ozdravljenje, opsjednute silama zla, vikale 'Ja sam Reiki' , 'Ja sam Joga'..." - J.Manjackal o jogi i njezinim dijametralno suprotnim filozofskim načelima od kršćanstvaVodnjan i ostaci 250 kršćanskih mučenika - veliko blago za koje ne znaju ni kršćani!Metal i ostale vrste glazbe i ulazak u određeno stanjeSvjedočanstvo - Ante ŽivkovićSvjedočanstvo bavljenja alternativom, oslobađanje nakon molitvi otklinjanja i pronalazak živoga Boga - Nikola ŠkrinjarićObraćeni musliman koji je i po 4 sata dnevno čitao Kur'an tvrdio: "Ništa me ne može prisiliti da priznam da je Isus Sin Božji!"Međugorje - video svjedočanstvo "Evo ti majke"Svjedočanstvo predbračne čistoćeOpsjednutost i prisustvo demona nakon višegodišnjeg bavljenja tarotomSv. Franjo Asiški - "Ako se ti sada kolebaš između Krista i Muhameda, naredi da se raspali vatra i ja ću ući u tu vatru s tvojim svećenikom da bi vidio čija je vjera Prava Vjera."Čovjek koji je bolovao od karcinoma ušao u remisiju dok je popravljao CrkvuObraćenje od homoseksualnostiKamal Saleem, kojega je majka učila: "Ako ubiješ Židova sine, ruka će ti sjajiti ispred Allaha i domaćin neba će slaviti ono što si učinio"Liječnica je tri dana bila mrtva: Vidjela sam sve, i raj i pakao. "Tko je vidio Krista vidio je i Oca i tko je vidio Oca vidio je i Krista"Čudesno izliječenje i obraćenje muslimana nakon dolaska Isusa uz bolnički krevetU 28. godini od bankara u Zagrebu do Božjeg poziva i odlaska u kapucineSvjetleći kip Gospe: Mještani Međugorja javljaju da kip ne svijetli čim pada mrak, i ne svijetli uvijek po mrakuBožja ljubav po rukama fra Zvjezdana Linića i podizanje bolesnih iz kolicaGovorio je protiv Crkve, a sada se sprema postati svećenikPet izvanrednih euharistijskih čuda koja su ostavila materijalni tragOd imama do katoličkog propovjednika

Vaš komentar:

refresh slike

Volio bih vidjeti ovaj text prociscen od silnih pogresaka, da postane citljiv! Hvala,.

Stjepan Petrlic