Islam i raspeće Kristovo

Islam i raspeće Kristovo

Islam naučava da Isus nije bio razapet. Umjesto toga, muslimani vjeruju da je bio tjelesno uzdignut k Bogu. S ovakvim prigovorima možemo se često susresti u raspravi s muslimanskim apologetama....

Euharistijsko čudo iz Lanciana

Euharistijsko čudo iz Lanciana

TRAJNO ČUDO U LANCIANU

Tamo je svecenik reda svetog Basila, u crkvi svetog Legontiana, posumnjao u stvarnu prisutnost Isusovu u hostiji. Za vrijeme mise, hostija se je promijenila u pravo meso, a vino u pravu krv. Hostija je velika hostija, iste veličine.

Od godine 1574 razliciti testovi su pravljeni na tom cudu. Godine 1970-71, a djelomično i 1981 znanstvena istraga je izvršena. Istraživao je naucnik, Prof. Odoardo Linoli, profesor anatomije, patologije, kemije i kliničke mikroskopije. S njim je testove radio i Prof. Ruggero Bertelli iz Siene.

Znanstvena analiza je pokazala, dokazano mikroskopskim fotografijama:
meso je pravo meso, krv je prava krv,
krv i meso su ljudskog roda,
meso je mišić srca,
u mesu vidimo u sekciji: myocardium, endocardium, vagus nerve, lijeva klijetka srca,
meso je "srce" kompletno u osnovnoj strukturi,
meso i krv imaju istu krvnu grupu: AB,
u krvi su proteini istih normalnih proporcija kao sto su nađeni u normalnoj svježoj krvi,
u krvi su minerali,
sačuvanost mesa i krvi, koji se normalno drze 12 stoljeća, i izloženi su atmosferskim i biološkim agentima, ostaje neobjašnjivo.

 

Dalje, preuzeto sa web-a obracenje.ning:

Mjesto Lanciano (lancio-koplje) pripada talijanskoj pokrajini Abruzzi, leži južno od luke Pescara, na auto cesti prema Bariju. Jedna drvena crkva u gradu Lanciano posvećena je svetom Legonzianu. Ovaj je poistovjećen sa svetim Longinom, galskim centurionom koji je kopljem Isusu probo Srce. Evanđelje donose njegovo priznanje nakon Isusove smrti: Ovaj je čovjek bio zaista Sin Božji. Postoji predaja da se kasnije obratio.
Na jednoj kamenoj ploči je detaljni opis najstarije poznatog euharistijskog čuda što se dogodilo sredinom VIII stoljeća, negdje oko 750.god. Neki mladi redovnik, bazilijanac služio je svetu Misu. Izvršivši dvostruku Pretvorbu, posumnjao je u pravu nazočnost Tijela i Krvi Isusa Krista. Upravo se tada dogodilo čudo: bijela Hostija je poprimila oblik mesa svježeg- a u kaležu je vino postalo krv. Pričest svećenika je u toj Misi izostala, a svete prilike Tijela i Krvi – u obliku mesa i krvi su sačuvani do naših dana. Sveta Krv se u kaležu zgrušala u pet grudica različitih oblika i veličine. Redovnici bazilijanci su brižno bili prvi čuvari tog čuda. Zatim su čudo čuvali benediktinci i na koncu franjevci-konventualci. Sveta Hostija u obliku mesa čuva se u srebrnoj pokaznici, a u kristalnom kaležu ispod pokaznice zgrušana krv.
U naše vrijeme našlo se i onih koji su sumnjali u autentičnost čuda.
Dne, 18.studenog 1970. franjevci konventualci iz Lanciana, uz privolu Rima predali su jednoj znanstvenoj ekipi da izvrši medicinsku analizu euharistijskih tvari Hostije i Krvi. Istraživanja su izvedena velikom preciznošću u Laboratorij Sveučilišta u Sieni.
Dne 4.ožujak.1971. nadbiskup Lanciana obznanio je zaključke učenjaka:
• Radi se o stvarnom mesu i krvi
• Kako se meso tako i krv potječu od istog čovjeka
• Meso se sastoji od mišićnog tkiva iz srca, miokarda
• Meso i krv imaju istu krvnu grupu : AB
• Krv ima svojstva kao da je sada uzeta od čovjeka
• Meso i krv pripadaju živoj osobi

Voditelj znanstvene komisije bio je prof. Eduard Linoli, šef medicinskog odjela za istraživanja u bolnici u Arezzu. Evo njegova zaključka:
Razjašnjenjem kroz ove studije osobito naravi mesa, hipoteza o prevari u prošlosti gube svako tlo. U stvari kad bi smo uzeli da je srce uzeto iz jednog tijela, mislim da bi to morala izvesti ruka s velikim iskustvom u seciranju, koja bi mogla izrezati u tako jednakoj veličini (i debljini) kako se to još može uvijek na mesu ustanoviti i to još tangencijalno iz gornje površine, kao što je očito po histologičnom testu. Osim toga krv se brzo raspada u jednom tijelu. U vezi s tim moram ponoviti da nije bilo soli ili drugih supstancija koje se u ono vrijeme upotrebljavale za balzamiranje u histologičkim sekcijama. I konačno, premda se dogodilo da se u 4000 do 5000 god. starim egipatskim mumijama poradi upotrebljenih sredstava za konzerviranje pronašlo nešto proteina, naš je slučaj potpuno drugačiji. Jedan odrezak srčanog mišića koji je kroz više stoljeća ostavljen u normalnom stanju i fizičkim djelovanjem, neizbježivo je osuđen raspadanju.
Tako se u Lancianu časti dio Srca koje je centurion Longin probo (Iv 19:34).

 

Službena stranica euharistijskog čuda u Lancianu: http://www.therealpresence.org/eucharst/mir/lanciano.html


Objavi na Facebooku
Euharistijsko čudo iz LudbregaDuhovna obnova, fra zvjezdan Linić 2008.Obraćenje sa islamaPriča Nahed Mahmoud MetwalliNevjerojatno svjedočanstvo FatimePomoćnik egzorcista Marijana Arhara i njegovo svjedočanstvoSveta Brigita od Švedske i njene čudesne ObjavePetnaest molitava Svete BrigiteJanja Todorović, poznata astrologinja Balkana: "Blagosloven dan u koji se izbavih od zablude lažljive nauke demonske, što se zove astrologijom - kraljicom okultnih nauka!"Pismo iz paklaSvjedočanstvo čitateljice o čudotvornim molitvama Svete BrigiteDetaljan opis obraćenja mladog Turskog studenta IsusuPriča poznatog kršćanskog karizmatika James-a Manjackal-aSv. Margarita, djevica i mučenica"..imam jasne primjere osoba koje su za vrijeme molitve za ozdravljenje, opsjednute silama zla, vikale 'Ja sam Reiki' , 'Ja sam Joga'..." - J.Manjackal o jogi i njezinim dijametralno suprotnim filozofskim načelima od kršćanstvaVodnjan i ostaci 250 kršćanskih mučenika - veliko blago za koje ne znaju ni kršćani!Metal i ostale vrste glazbe i ulazak u određeno stanjeSvjedočanstvo - Ante ŽivkovićSlučaj patera Rufusa o djevojci koja je jela na bajramu i meso žrtvovano idolimaSvjedočanstvo bavljenja alternativom, oslobađanje nakon molitvi otklinjanja i pronalazak živoga Boga - Nikola ŠkrinjarićObraćeni musliman koji je i po 4 sata dnevno čitao Kur'an tvrdio: "Ništa me ne može prisiliti da priznam da je Isus Sin Božji!"Međugorje - video svjedočanstvo "Evo ti majke"Svjedočanstvo predbračne čistoćeOpsjednutost i prisustvo demona nakon višegodišnjeg bavljenja tarotomSv. Franjo Asiški - "Ako se ti sada kolebaš između Krista i Muhameda, naredi da se raspali vatra i ja ću ući u tu vatru s tvojim svećenikom da bi vidio čija je vjera Prava Vjera."Čovjek koji je bolovao od karcinoma ušao u remisiju dok je popravljao CrkvuObraćenje od homoseksualnostiKamal Saleem, kojega je majka učila: "Ako ubiješ Židova sine, ruka će ti sjajiti ispred Allaha i domaćin neba će slaviti ono što si učinio"Liječnica je tri dana bila mrtva: Vidjela sam sve, i raj i pakao. "Tko je vidio Krista vidio je i Oca i tko je vidio Oca vidio je i Krista"Čudesno izliječenje i obraćenje muslimana nakon dolaska Isusa uz bolnički krevetU 28. godini od bankara u Zagrebu do Božjeg poziva i odlaska u kapucineSvjetleći kip Gospe: Mještani Međugorja javljaju da kip ne svijetli čim pada mrak, i ne svijetli uvijek po mrakuBožja ljubav po rukama fra Zvjezdana Linića i podizanje bolesnih iz kolicaGovorio je protiv Crkve, a sada se sprema postati svećenikPet izvanrednih euharistijskih čuda koja su ostavila materijalni tragOd imama do katoličkog propovjednika

Vaš komentar:

refresh slike

MIR I DOBRO
ABBA OČE
Na svakom koraku i svaki dan smo svjedoci
BOŽJE PRISUTNOSTI
Blaženka

blaženka

Ovo je zbilja znakovito! Neke stvari se ne mogu sakriti

Kadac

Lijepe informacije..hvala vam!

Ivi