Božja Riječ kao univerzalna Istina

Božja Riječ kao univerzalna Istina

Božje Riječi, koje su nam donijeli nadahnuti Božjim Duhom biblijski pisci, pokazuju nam svu raskoš i ljubav Božju. One su naš izvor, i naša tema razmišljanja često u životu. Pred nas katolike je...

Milošću spašeni po vjeri

Milošću spašeni po vjeri

Gospodin Isus Krist, kome je Otac sve predao u ruke da bude kralj kraljeva i gospodar gospodara je onaj u kojeg trebamo vjerovati. Vjera kršćana je različita od ostalih religijskih skupina na zemlji. Kršćanin je spašen milošću po vjeri. Nada ga je spasila, davši mu vjeru. Ali istinsku vjeru koja ga može učiniti drugom čovjekom. Ne zaboravimo da je i vjera bez djela mrtva. Pogledajmo što Biblija kaže:

 

Poslanica Rimljanima 8,24 Ta u nadi smo spašeni! Nada pak koja se vidi nije nada. Jer što tko gleda, kako da se tomu i nada?

 

Poslanica Efežanima 2,5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni! -

 

Poslanica Efežanima 2,8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar!

 

Uz spašavanje milošću imamo tu i nužna djela (nužno je činiti), jer neće svatko tko vjeruje u nebo. A neće tko? Neće onaj tko ne čini volju Oca sa nebesa kaže Riječ Gospodnja. Vjernici sa i bez djela su oni koji govore "Gospodine, Gospodine" pa čine i razna čuda u ime Isusovo, ali ne vrše svi volju Oca sa nebesa. Tu se ne misli na djela prorokovanja, ozdravljanja i slično (što sve također Otac želi) - nego uz to najbitnija djela: djela milosrđa, ljubavi i oprosta. Djela milosrđa, ljubav i oprosta čine preostala čudesna djela smislenima, autentično kršćanskima:

 

Prva poslanica korinćanima 13, 1 Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. 2 Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam!

 

Evanđelje po Mateju 7,21"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. 22 Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?'

 

Jakovljeva poslanica 2,20 Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova?

 

Jakovljeva poslanica 2,26 Jer kao što je tijelo bez duha mrtvo, tako je i vjera bez djela mrtva.

 

Tako kršćani, ponajprije katolici, imaju istinsko spoznanje što je potrebno za baštiniti život vječni. Vjera koja vrši volju Oca sa nebesa. Bog nas sve spojio i blagoslovio da budemo Jedno kao što su Otac i Sin Jedno:

 

Evanđelje po Ivanu 17,11 Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.

 

Evanđelje po Ivanu 17,21 da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao.

 

Evanđelje po Ivanu 17,22 I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima: da budu jedno kao što smo mi jedno -

 

 

Izvori:
Foto: en.wikipedia.org

 


Objavi na Facebooku
Božja Riječ kao univerzalna IstinaSuprostavljeni Istini"Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide""Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi""... ali opažam u svojim udovima drugi zakon koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima"O krštenju male djeceGrijeh koji se nikada ne oprašta po Bibliji"Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!""...A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu..."'Da li je po Bibliji baš svatko dostojan da uopće čuje puninu?Pazite što govorite i pišete, jer Riječi su Svete"Tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?"Jesu li ljudi u Isusovo vrijeme bili slični današnjim ili zaostali kako ih suvremeni svijet prikazuje?Pitanje plaće... "Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite?""Nevoljna je sudbina dodijeljena svima ljudima, težak jaram sinovima ljudskim od dana kad izađu iz utrobe majčine do dana kad se vrate majci svega živog."Tko je žena o kojoj prorokuje Ivan u Otkrivenju? "Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda."Što Bog kaže o onima koji promiču slučajni nastanak svega te žive po paroli "živi punim plućima"Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?"Od sada blaženi mrtvi koji umiru u Gospodinu!"Gospodin ljubi pjesmu"Jer da nije vjerovao da će pali vojnici uskrsnuti, bilo bi suvišno i ludo moliti za mrtve.""A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu - osim zbog bludništva - navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub."Duh Sveti i darovi Duha SvetogaHomoseksualizam kroz znanost te Stari i Novi zavjet"Ugleda smokvu kraj puta i priđe k njoj, ali ne nađe na njoj ništa osim lišća pa joj kaže: 'Ne bilo više ploda s tebe dovijeka!'"Jeste li sigurni da ste vjernik?Zbog čega je Isus morao ne samo patiti nego i umrijetiKoja je bila svrha kipova kojima je Bog zabranio klanjanje u Starom zavjetuStijena bijaše KristZbog čega je Isus dao povjerenje grešniku PetruBiblijski citati koji otkrivaju da je Isus BogMarija, žena u najiskonskijem smislu riječiBog je dopustio koronavirus, bolesti i potreseBog ljubi siromahe

Vaš komentar:

refresh slike

slava Bogu

IVO