Euharistijsko čudo iz Ludbrega

Euharistijsko čudo iz Ludbrega

U Ludbregu postoji Eukaristijsko cudo Svete Krvi Isusove.

http://www.ludbreg.biz/hr/ludbreg-centar-svijeta/povijest-ludbrega.html (Pogledati otprilike na pola stranice pod naslovom: Čudo Svete...

"Jer da nije vjerovao da će pali vojnici uskrsnuti, bilo bi suvišno i ludo moliti za mrtve."

Molitve za mrtve čest su kamen spocitanja mnogim protestantskim i ostalim denominacijama koje ne vjeruju u postojanje Čistilišta, tj. nazovimo ga mjestom gdje čovjek na nebu, još uvijek ima šansu za odlazak u Raj kod Oca, samo je potrebno čišćenje duše s ciljem postizanja svetosti.

Protestanti su odbacili Knjige od Makabejcima kao knjige nadahnute Duhom Svetim. Zbog toga niti ovaj citat koji smo naveli u naslovu niti ne dopire do njih. Citat iz Biblije koji govori o tome je iz Druge Knjige o Makabejcima:


Druga Knjiga o Makabejcima 12 -
44Jer da nije vjerovao da će pali vojnici uskrsnuti, bilo bi suvišno i ludo moliti za mrtve. 45K tome je imao pred ovima najljepšu nagradu koja čeka one koji usnu pobožno. Svakako, sveta i pobožna misao. 46Zato je za pokojne prinio žrtvu naknadnicu da im se oproste grijesi.Molitve za mrtve, kao ni postojanje mjesta poput Čistilišta (što je logično, povezano i dobiva smisao), razne denominacije ne priznaju. Razni protestantski teolozi se naravno nisu slagali sa nečime, a zapravo su odbacivali tekstove gore navedene iz Knjige Makabejaca. Pogledajmo neke od njihovih navoda:

Martin Luther: "Trebamo se moliti za sebe i za sve druge ljude, čak i za naše neprijatelje ali ne i za duše mrtvih."
Jean Calvin: "Moramo se držati Božje riječi koja odbacuje ovu fikciju."
John Knox: "Molitva za mrtve je uzaludna."
William Tyndale: "Čistilište je papinska izmišljotina."


Katolička Crkva opisuje Čistilište kao mjesto trpljenja tj. čišćenja, jer duša ne može nečista k Bogu. Pavao u svojim poslanicama spominje također spasenje ali kroz oganj:


Prva poslanica Korinćanima 3 -
14Ostane li djelo, primit će plaću onaj tko ga je nazidao. 15Izgori li čije djelo, taj će štetovati; ipak, on će se sam spasiti, ali kao kroz oganj.

 

Intrigantno da Pavao dakle navodi način spasenja ali kroz oganj, a takve rečenice vidimo mnoge denominacije zanemaruju. Znakovito spominje i Gospodin i Bog Isus opomenu ljudima - koje se također može gledati u smislu Čistilišta; jer Isus govori ljudima da neće izaći iz stanovitog mjesta dok ne isplate sve njihove dugove:


Matej 5 -
25"Nagodi se brzo s protivnikom dok si još s njim na putu, da te protivnik ne preda sucu, a sudac tamničaru, pa da te ne bace u tamnicu. 26Zaista, kažem ti, nećeš izići odande dok ne isplatiš do posljednjeg novčića.

 

O kojem je to mjestu Isus govorio ljudima, da neće izići dok ne isplate do posljednjeg novčića? Spominje se sudac, tamničar, tamnica. Iz tamnice se može izići. Da li je taj zemaljski sudac jedino što je Isus pritom htio reći? Sudac znamo tko je čovjeku. U kojem smislu se Isus obraća ljudima da neće izići iz određenog mjesta dok ne isplate do posljednjeg novčića? Čovjek se zbog toga treba duboko zapitati o svojim greškama i o postojanju mjesta poput Čistilišta.

 

Izvori:
http://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cistili%C5%A1te
http://www.raskrizje.com/index.php/2011-06-03-21-57-27/iz-pera-katolickog-teologa/786-cistiliste-dar-bozje-ljubavi-i-milosrda
http://www.usccb.org/bible/2mc/12

 


Objavi na Facebooku
Božja Riječ kao univerzalna IstinaSuprostavljeni Istini"Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide""Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi""... ali opažam u svojim udovima drugi zakon koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima"O krštenju male djeceGrijeh koji se nikada ne oprašta po Bibliji"Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!""...A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu..."'Da li je po Bibliji baš svatko dostojan da uopće čuje puninu?Pazite što govorite i pišete, jer Riječi su Svete"Tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?"Jesu li ljudi u Isusovo vrijeme bili slični današnjim ili zaostali kako ih suvremeni svijet prikazuje?Pitanje plaće... "Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite?""Nevoljna je sudbina dodijeljena svima ljudima, težak jaram sinovima ljudskim od dana kad izađu iz utrobe majčine do dana kad se vrate majci svega živog."Tko je žena o kojoj prorokuje Ivan u Otkrivenju? "Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda."Što Bog kaže o onima koji promiču slučajni nastanak svega te žive po paroli "živi punim plućima"Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?"Od sada blaženi mrtvi koji umiru u Gospodinu!"Gospodin ljubi pjesmu"A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu - osim zbog bludništva - navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub."Duh Sveti i darovi Duha SvetogaHomoseksualizam kroz znanost te Stari i Novi zavjet"Ugleda smokvu kraj puta i priđe k njoj, ali ne nađe na njoj ništa osim lišća pa joj kaže: 'Ne bilo više ploda s tebe dovijeka!'"Jeste li sigurni da ste vjernik?Zbog čega je Isus morao ne samo patiti nego i umrijetiKoja je bila svrha kipova kojima je Bog zabranio klanjanje u Starom zavjetuStijena bijaše KristZbog čega je Isus dao povjerenje grešniku PetruBiblijski citati koji otkrivaju da je Isus BogMilošću spašeni po vjeriMarija, žena u najiskonskijem smislu riječiBog je dopustio koronavirus, bolesti i potreseBog ljubi siromahe

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara