Svjedočanstvo čitateljice - moć molitve

Svjedočanstvo čitateljice - moć molitve

Hvaljen Isus i Marija!

 

Dragi čitatelji,

 

htjela bih podijeliti sa svima koji čitaju ovu stranicu svoje svjedočanstvo o tome koliko je Gospodin milosrdan i kako odgovara na naše molitve....

Bog ljubi siromahe

Bog ljubi siromahe

Često se je naš Gospodin osvrtao na siromahe u Svetom Pismu. U kulturi komfora i modernih pogleda na život, siromah je oduvijek imućnijem čovjeku bio nažalost mrzak. Sve to naviješta Božja Riječ: "I svom prijatelju mrzak je siromah, a bogataš ima mnogo ljubitelja. " (Mudre izreke 14, 20). Ipak, kršćanski Bog, Bog Novoga ali i Staroga zavjeta itekako iskazuje svoju pravednost prema onima koji su najviše u potrebi: 

 

Još u židovskom Zakonu postojale su odredbe za pomoći siromahu:

 

Ponovljeni Zakon 15,7 Nađe li se kod tebe kakav siromah, netko od tvoje braće u kojem god gradu u zemlji što ti je Jahve, Bog tvoj, dadne, ne budi tvrda srca niti zatvaraj svoje ruke prema svome siromašnome bratu,

 

U mudrosnim knjigama, također Bog blagoslivlja siromašne, i Bog pokazuje svoje srce i sluh za siromahe.

 

Mudre izreke 22,9 Milostivo se oko blagoslivlje, jer daje od svog kruha siromahu.

 

Knjiga Sirahova 21,5 Molitva iz usta siromaha ide pravo u uši Božje i presuda će brzo stići.

 

U knjizi Izaije, Božja Riječ pred čovjeka stavlja i opomenu i pitanje čovjeku, zbog čega tlači siromašna čovjeka. Tako Bog pokazuje svoje lice, koje ne mrzi čovjeka, već samo njegov grijeh. I to je lice koje vidi čovjeka koji je potlačen:

 

Izaija 3,15 S kojim pravom narod moj tlačite i gazite lice siromaha?" - riječ je Jahve, Gospoda nad Vojskama.

 

Izaija 66,2 Ta sve je moja ruka načinila i sve je moje" - riječ je Jahvina. "Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna koji od moje riječi dršće.

 

U Novom zavjetu, Bog još dodatno objavljuje to lice. Tako Isus, uči učenike, da se pozovu i siromasi: 

 

Evanđelje po Luki 14,13 Nego kad priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe.

 

Lazar, kojeg je Isus uskrsnuo, je također bio siromah:

 

Evanđelje po Luki 16,20 A neki siromah, imenom Lazar, ležao je sav u čirevima pred njegovim vratima

 

Sveto Pavao, je također obraćao pažnju da se treba uvijek sjetiti siromaha:

 

Poslanica Galaćanima 2,10 Samo neka se sjećamo siromaha, što sam revno i činio.

 

Na koncu, i naš Gospodin Isus Krist je došao kao siromah na svijet, rođen u maloj štalici.

 

Božja Riječ na koncu upozorava:

 

Jakovljeva poslanica 2,
1 Braćo moja, vjeru Gospodina našega Isusa Krista slavnoga ne miješajte s pristranošću! 2 Dođe li na vaš sastanak čovjek sa zlatnim prstenjem, u sjajnoj odjeći, a dođe i siromah u bijednoj odjeći 3 i vi se zagledate u onoga što nosi sjajnu odjeću te reknete: "Ti lijepo ovdje sjedni!", a siromahu reknete: "Ti stani - ili sjedni - ondje, podno podnožja moga!", 4 niste li u sebi pristrano sudili te postali suci što naopako sude? 5 Čujte, braćo moja ljubljena: nije li Bog one koji su svijetu siromašni izabrao da budu bogataši u vjeri i baštinici Kraljevstva što ga je obećao onima koji ga ljube? 6 A vi prezreste siromaha! Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove?

 

Neka nam lice Onoga Koji liječi i koji vidi drugoga, koji se brine za druge, bude svima primjer u ovome životu gdje se više cijene pogrešni ideali. 

 

Božji blagoslov


Objavi na Facebooku
Božja Riječ kao univerzalna IstinaSuprostavljeni Istini"Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide""Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi""... ali opažam u svojim udovima drugi zakon koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima"O krštenju male djeceGrijeh koji se nikada ne oprašta po Bibliji"Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!""...A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu..."'Da li je po Bibliji baš svatko dostojan da uopće čuje puninu?Pazite što govorite i pišete, jer Riječi su Svete"Tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?"Jesu li ljudi u Isusovo vrijeme bili slični današnjim ili zaostali kako ih suvremeni svijet prikazuje?Pitanje plaće... "Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite?""Nevoljna je sudbina dodijeljena svima ljudima, težak jaram sinovima ljudskim od dana kad izađu iz utrobe majčine do dana kad se vrate majci svega živog."Tko je žena o kojoj prorokuje Ivan u Otkrivenju? "Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda."Što Bog kaže o onima koji promiču slučajni nastanak svega te žive po paroli "živi punim plućima"Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?"Od sada blaženi mrtvi koji umiru u Gospodinu!"Gospodin ljubi pjesmu"Jer da nije vjerovao da će pali vojnici uskrsnuti, bilo bi suvišno i ludo moliti za mrtve.""A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu - osim zbog bludništva - navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub."Duh Sveti i darovi Duha SvetogaHomoseksualizam kroz znanost te Stari i Novi zavjet"Ugleda smokvu kraj puta i priđe k njoj, ali ne nađe na njoj ništa osim lišća pa joj kaže: 'Ne bilo više ploda s tebe dovijeka!'"Jeste li sigurni da ste vjernik?Zbog čega je Isus morao ne samo patiti nego i umrijetiKoja je bila svrha kipova kojima je Bog zabranio klanjanje u Starom zavjetuStijena bijaše KristZbog čega je Isus dao povjerenje grešniku PetruBiblijski citati koji otkrivaju da je Isus BogMilošću spašeni po vjeriMarija, žena u najiskonskijem smislu riječiBog je dopustio koronavirus, bolesti i potrese

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara