Svjedočanstvo čitateljice o čudotvornim molitvama Svete Brigite

Svjedočanstvo čitateljice o čudotvornim molitvama Svete Brigite

Nakon objavljenog članka o čudotvornim molitvama svete Brigite, dobili smo komentare i mailove naših čitetelja o svojim osobnim svjedočanstvima. Prenosimo vam jedno takvo svjedočanstvo Ane iz...

"...A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu..."'

Kolike samo uvrede znamo čuti danas iz ljudskih usta; što izlaze u svakodnevdnom nonšalantnom govoru. Neke izrečene iz šale; također su zapisane kao mjerilo vremena koje je ostalo ubilježeno da bude svjedok prolaznosti zemlje iz koje će Bog prema našim srcima suditi na Sudnjem Danu. Bog naš vidi svaku našu riječ i psovku.

Iz volje i same Riječi (koje mogu biti kruh i život prema Isusovim riječima) pak nastaju djela. No riječ je pak opasna kao i djelo: i iz riječi nas sudi živi Bog.

 

Matej 5 - 
22A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu."

 

Isus je dobri pastir, koji razumije naša srca i govori jasnim i čistim jezikom kakav se upotrebljava i danas. Danas eto i naši bliski često nas 'časte' kojekakvim epitetima ili nazivima ni ne shvaćajući da je i riječ mjerilo koje donosi (ne)pravednost u okviru spasenje pred Bogom.

 

Žalosno je što i mnogi deklarirani vjernici ne čitaju Božju Riječ; onu koju imamo od Isusa. Ta Riječ izravni je dodir za dušu i lijek za duhovni rast. Svaki kršćanin stoga mora uzeti Riječ Božju da ju danonoćno proučava i hrani se njome. Riječ Božja je učiteljica života. Ne može čovjek tvrditi da poznaje nešto ako je jednom u životu čitao ili načuo o nečemu. Riječ Božja; mora se stalno proučavati. Jer kruh i život su Isusove riječi:


Ivan 6 -
63"Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su."

 

I ovo ne stoji iznešeno ovjde tek toliko - svatko tko izučava Riječ i otvorenim srcem vjeruje da je od Sina Božjega, osjetiti će veliki duhovni rast. Stoga izgovaranju riječi trebalo bi pristupiti mudro - i sa ljubavlju. Iz Mateja 5-22 možemo isčitati da bilo kakav oblik pogrde ili poruge nije u Duhu Živog Boga koji je čista ljubav; i, budući da dolazi od Zloga; i samim time nas odjeljuje od Dobra. Riječi ljubavi (kakve je i Isus govorio) su upravo Put i način kojim postići da se mimoiđe zli napasnik. Borba čoveka protiv Zla (Sotone) oduvijek je u ljudskoj, grešnoj povijesti. Zbog toga život Isusa, kao primjer savršenog puta, je slika koju svaki čovjek mora uzeti na sebe, da bude čovjek čista srca. Jer blago naše nije na zemlji, već na nebu. Kako i kaže Pismo:

 

Matej 6 -
19"Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. 20Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. 21Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce."

 


Objavi na Facebooku
Božja Riječ kao univerzalna IstinaSuprostavljeni Istini"Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide""Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi""... ali opažam u svojim udovima drugi zakon koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima"O krštenju male djeceGrijeh koji se nikada ne oprašta po Bibliji"Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!"Da li je po Bibliji baš svatko dostojan da uopće čuje puninu?Pazite što govorite i pišete, jer Riječi su Svete"Tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?"Jesu li ljudi u Isusovo vrijeme bili slični današnjim ili zaostali kako ih suvremeni svijet prikazuje?Pitanje plaće... "Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite?""Nevoljna je sudbina dodijeljena svima ljudima, težak jaram sinovima ljudskim od dana kad izađu iz utrobe majčine do dana kad se vrate majci svega živog."Tko je žena o kojoj prorokuje Ivan u Otkrivenju? "Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda."Što Bog kaže o onima koji promiču slučajni nastanak svega te žive po paroli "živi punim plućima"Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?"Od sada blaženi mrtvi koji umiru u Gospodinu!"Gospodin ljubi pjesmu"Jer da nije vjerovao da će pali vojnici uskrsnuti, bilo bi suvišno i ludo moliti za mrtve.""A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu - osim zbog bludništva - navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub."Duh Sveti i darovi Duha SvetogaHomoseksualizam kroz znanost te Stari i Novi zavjet"Ugleda smokvu kraj puta i priđe k njoj, ali ne nađe na njoj ništa osim lišća pa joj kaže: 'Ne bilo više ploda s tebe dovijeka!'"Jeste li sigurni da ste vjernik?Zbog čega je Isus morao ne samo patiti nego i umrijetiKoja je bila svrha kipova kojima je Bog zabranio klanjanje u Starom zavjetuStijena bijaše KristZbog čega je Isus dao povjerenje grešniku PetruBiblijski citati koji otkrivaju da je Isus BogMilošću spašeni po vjeriMarija, žena u najiskonskijem smislu riječiBog je dopustio koronavirus, bolesti i potreseBog ljubi siromahe

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara