Pitanje plaće... "Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite?"

Pitanje plaće...

Radovi koji rađaju nebesku plaću, nebeske baštine na koju ima pravo svaki koji voli Boga i čini djela Božja je aspekt na koji bi svaki kršćanin trebao obratiti pažnju. Pažnja na početku - pitanje...

Marino Restrepo - Iz tame u svjetlost

Marino Restrepo - Iz tame u svjetlost

Djelo koje je pred vama jest rezultat života ispunjena dramatičnim događajima, mistikom, doživljajima i spoznajama koji onima što žive daleko od Boga mogu izgledati proturječna. Prikaz je to ljudskoga života prožeta najvećim pogreškama i opasnostima, kao posljedicama života bez duhovne svijesti, života ogrezla u slijepim ambicijama i usredotočena na ovozemaljski uspjeh. No, u ovoj ćete knjizi naći i plod autorova susreta sa Stvoriteljem, tijekom kojega su ga Božja Milost i Božje Praštanje izbavili iz pepela grijeha i njegov uludo potrošeni život pretvorili u kruh evangelizacije za cijeli svijet. Dok ovo pišem, u uhu mi zvoni svima poznata poruka iz Evanđelja: “Bog izabra malene da ponizi velike”.

 

Marino Restrepo nije studirao teologiju niti je imao ikakva obrazovanja s područja religijskih znanosti. Unatoč tome, razgovarao je i razgovara s visoko obrazovanim doktorima teologije u Katoličkoj crkvi i u svijetu znanosti. Zbog jednostavna načina na koji prenosi učenje Isusa Krista, koje kao potok izvire iz njegova srca, mnogi su se visokoumni ljudi uvjerili koliko je poruka Evanđelja jednostavna kada je nadahnuta Duhom Svetim.
I vi ste pozvani krenuti stazom Božje milosti."Isus kaže da su 3 demona, zloduha filozofije današnjeg svijeta: pozitivno mišljenje, samoostvarenje i samopoštovanje. Gurui, učitelji poganskih filozofija dolaze u naše kršćanstvo. Oni nam predlažu kako postići samoostvarenje. Kršćanstvo uči suprotno. U kršćanstvu nije riječ o pozitivnom mišljenju, jer znamo da nikad ništa nećemo moći zadobiti bez milosti. Možete sjediti i pozitivno misliti godinama, međutim ukoliko Bog to ne želi nećete to dobiti. Nema čega što bi trebalo ostvariti u sebi. Kršćanin ne teži samoostvarenju. U kršćanstvu se radi o umiranju sebi. Mi ne težimo samopoštovanju, mi želimo poštivanje Krista. Gospodin kaže da smo izgubili naš pravac. Međutim, nije sve izgubljeno, jer je Božje milosrđe veće od bilo kojeg mraka. Nema takvoga grijeha koji bi bio veći od njegovog praštanja. Imamo Boga dobrote i ljubavi. To je Bog koji ne želi da itko ode u pakao. On želi spasiti sve nas, cijelo čovječanstvo.

Tada me je pitao o mojoj katoličkoj vjeri. Rekao je kad umremo i dođemo pred njegov Božanski sud, neće nam se suditi po religijama, filozofijama ili vjerovanjima bilo koje vrste. Sv. Ivan kaže da će nam se suditi po ljubavi. Naprimjer, jedan urođenik koji živi u prašumi i koji nikad nije čuo za Božje zapovijedi i koji nikad nije čuo za Krista, ipak ima u svom srcu uliveno znanje, spoznaju dobra i zla. Pred Božjim sudom sudit će nam se po ljubavi.

Zatim mi je rekao: „Spasenje je za svakoga, ali od onoga kojemu je mnogo dano, mnogo će se tražiti zauzvrat“. Rekao je da mi je dao najveću odgovornost, ali i najveći dar, a to je Katolička crkva. Nazvao ju je svojom vojskom. Rekao je da nije slučajnost što sam rođen kao katolik. I nije slučajnost da itko postaje katolik, pa čak i ako ste postali katolik u dobi od 80 godina ipak ste rođeni zato da budete katolik. Jer to je euharistijska vojska Božja.

I rekao mi je: ,,Baš kao što neka zemlja ima vojsku da brani narod, a ostatak naroda se zovu civili, na isti način i cijelo čovječanstvo ima vojsku, Božju vojsku koja brani duše od đavla. Ostatak čovječanstva su civili, a katolici su vojska jer je njima dano savršeno oružje protiv đavla“. Za početak mi je pokazao najmoćnije oružje koje se nalazi u sakramentima. Pokazao mi je kako je đavao meni ukrao jedno od najvažnijih životnih oružja te me tako izveo iz Katoličke crkve. Največi cilj, Sotonina namjera je to da bude siguran da mi nećemo postati euharistijski vojnici. Jer kad smo vjerni Crkvi mi đavolskim trupama zadajemo veliku štetu."  - govor zabilježen u Špišić Bukovici

 

Govore Marina možete čuti na ovom linku: http://www.marinorestrepo.com/crotia/croatia_index.htm


Objavi na Facebooku

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara