Grijeh koji se nikada ne oprašta po Bibliji

Grijeh koji se nikada ne oprašta po Bibliji

Znate li da postoji grijeh koji se nikada ne oprašta? Iako svi grijesi mogu biti oprošteni, Isus nas uči da postoji jedan specifičan grijeh koji se ne može oprostiti ni u ovom ni u budućem...

Otac i izvor

Odnos Boga i čovjeka, u gledištu Boga prema čovjeku, mogao bi se opisati kao pogled Oca prema sinu. Već stoljećima, pa i tisućama godina, čovjek traži smisao vlastitog identiteta na zemaljskog kugli; smisao svog vlastitog postojanja.

Sasvim je sigurna jedna stvar, svi smo mi, vjernici i nevjernici, iz jednog - istog - izvora. Bilo da taj izvor gledamo samo kao Silu, ili pak bilo kakvu energiju, izvor je isti.

No nalaže se, po logici stvari, pa i vjerojatnosti i statistici, da je izvor, ako je već stvorio inteligenciju koju je dao živim bićima, i sam inteligentan, barem u nekoj mjeri - i to je dovoljno da ta teorija bude istinita. Postoje teorije, da je sve nastalo slučajno, no tada Sila samog izvora gubi smisao. No Sila definitivno postoji. Dokaz tome je sam red u svemiru. Ili ako želite, u samim fraktalima, nevidljivim ljudskom oku osim bez adekvatnog oruđa. Fraktali su dokaz izuzetnog reda i slijeda u prirodi i elementima. Kada Sila nebi isijavala red, vladao bi kaos, a poredak elemenata sve od svemira, do atoma, obitava itekakvim redom. Dakle inteligentna sila koja omogućuje i koja je definirala neke asptraktne vrijednosti oduvijek - vrijeme, prostor, pa i neapstraktne poput materije; definitivno i sigurno - obitava.

U samoj Bibliji, i Bog je opisan kao nešto kako često agnostici (iako to možda i ne znaju) vole nazivati Boga, "Silom" -

 

Marko 14 -
62 A Isus mu reče: "Ja jesam! I gledat ćete Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi s oblacima nebeskim."


Nadalje, Bog i u religijama ima ime, i to ono koje još dodatno opisuje njegovu duhovnu stranu, koji jednostavno za sebe kaže da on Je. Definiran. Obitava - jednostavno Je:

 

Izlazak 3 - 
14 "Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: 'Ja jesam' posla me k vama."


Ovaj 'Ja jesam' je u principu ista Sila, kakvu bilo tko doživljava za Stvoritelja svega oko nas. Na koncu, stvar se svodi na imenovanje - kako netko tu Silu naziva. On se nalazi svuda. Čak i u nama. Da je tako, potvrđuje sama činjenica što svatko od nas može reći za sebe - "Ja jesam".

 

A da Otac zaista ljubi i sve nam to daje, objavljuje i njegova Riječ u Knjizi:

 

Matej 5 -
44A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone 45da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.

 

U odnosu Boga prema čovjeku, zbog Silnog Boga, i njegove bezgranične savršenosti, inteligencije, koja nam je omogućila život, možemo zamjetiti ovo: ljubav Boga prema čovjeku. To je osnovni i istinski opis Boga, ako hoćete Oca - izvora - koji daje jer u svojoj vlastitoj volji, stvara sa Silom, u ljubavi koju želi podijeliti sa nama.


Objavi na Facebooku

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara