"U ruci mu leži život svakog bića i dah životvorni svakog ljudskog tijela"

Mnogi ljubitelji životinja predbacuju Crkvi nauk da životinje nemaju dušu; pa razmontirajmo dakle o čemu se tu dakle radi, i što točno o duši kaže Crkva i njezini naučitelji.

Svojstven...

Gospodin ljubi jadnike

Gospodin ljubi jadnike

Osjećate se kao jadnik, i gubitnik kome je sve propalo na ovome svijetu? Ne brinite, jer ima jedna radosna vijest, u cijeloj vašoj tuzi, cijeloj vašoj boli. To je ljubav Isusa Krista, Gospodina našega. Gospodin Isus Krist, prvorođenac rođen da bude svjetlost i da se obzani malenom čovjeku koji traži smisao svoga postojanja, nije ga zaboravio. Gospodin Bog, nije nas ostavio da sami lutamo bespućima svemira, vremena, i svega prostora. I da kada umremo, samo prestanemo, ili budemo negdje sami u duhu poput lutalica - ne uz rajsko lice Božje. I baš je nas predodredio - da budemo vječno sa njime, svima je dana šansa da budu sa njime.

Jer Gospodin Isus Krist, kako kaže pismo:

 

Matej 12 -
21Ime njegovo nada je narodima!

 

Bog doista ljubi ljude koji pate i obećaje im blago na nebu:

 

Ivan 12 -
25Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni.

 

Bog ne bira ljude - i sudi nam po patnji, i po našim (ne)djelima. Tako doista, tko mrzi svoj život, kako kaže Pismo, sačuvati će ga za vječni život. Jer pravedan je naš Bog i vidi svaku našu bol, i svaki naš trzaj. A ovo je Istina kakva je patna duša bila Gospodina našega, Isusa Krista, i kako je i Gospodin Isus Krist patio u duši, o čemu nam svjedoči Izaija, ovo je Istina, lice i naličje našega Gospodina i smrtnog čovjeka u kojemu bijaše Živi Bog i u kojemu tijelu uskrišenom na nebu, jest Bog u Sinu:


Izaija 53 -
2Izrastao je pred njim poput izdanka, poput korijena iz zemlje sasušene. Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio. 3Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut.

 

Nastavlja prorok Izaija:

 

Izaija 53 -
4A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. 5Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna - radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. 6Poput ovaca svi smo lutali i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju. 7Zlostavljahu ga, a on puštaše, i nije otvorio usta svojih. K'o jagnje na klanje odvedoše ga; k'o ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih. 8Silom ga se i sudom riješiše; tko se brine za njegovu sudbinu? Da, iz zemlje živih ukloniše njega, za grijehe naroda njegova nasmrt ga izbiše.

 

Za sve naše grijehe, on je vlastitom voljom umro - tolika je ljubav Božja - da se svatko po Istini vjere u Oca i djelima ljubavi može spasiti. Isus Krist, doista ljubi one koji mrze svoj život. Zamislite tisuće ljudi koji pate, gladuju u svijetu. Mnogi, ne poznajući Pismo misle da je to Božja kazna, ili se pitaju "zašto Bog ništa ne učini". No kad bi znali, kolika je blago takvih, i otajstva vječnoga života, mogli bi biti zavidni i da je Duh u njima, htjeli bi da pate, da samo mogu; da samo imaju snage i Duha. Blagoslovljeni zato ti koji pate.

Čak i u Otkrivenju, iako u nešto drugačijem cjelokupnom kontekstu imamo o blaženstvu o patnji:


Otkrivenje 14 -
13I začujem glas s neba: "Piši! Od sada blaženi mrtvi koji umiru u Gospodinu! Da, govori Duh, neka otpočinu od svojih trudova! Jer prate ih djela njihova!"


Ta što je patnja ovoga svijeta za vječnu patnju? I što je blago zemaljsko, naspram blaga na nebu? Isus nas zove, sa svim svojih duhovnim tegobama. Ne bojte se zato svi vi opterećeni, tužni i nesretni. Baš tebe stranče, koji si slučajno naletio na ovu stranicu, Isus sada blagosljiva i ulazi u svoje srce. Baš tebi se obraća, i otkriva ti zbog tvoje vjere:


Matej 11 -
25U ono vrijeme reče Isus: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. 26Da, Oče, tako se tebi svidjelo. 27Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti."

 

Zato jer poznaje naša srca, Isus nas zove, da nađemo spokoj i njemu, i izliječimo dušu - Isus dakle na sebe uzima teret i križ naše duše, ne samo tjelesni križ:

 

Matej 11 -
28"Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. 29Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. 30Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako."

 

Božja plaća, prema Bibliji, velika je prema onima koji pate na ovome svijetu ili su unesrećeni ili obespravljeni. Velik je zato Bog naš, jer on daje da Sunce svijetli pravednicima i nepravednicima, i da kiša njegova pada i nad dobrima i zlima. Toliko je dobar, da svima daje šansu da se spase - a ljubi, iznad svega uboge. Ta tko od vas ne bi požalio rođenoga brata svoga u srcu da se unesreći? Ne, nije Bog stvorio zlo, nego slobodu izbora. Čovjek je taj koji čini zlo. Jer Bog, Otac sviju, je - osoba. On je osoba; Duh, i taj duh sa mišlju; privilegijom koju nije sebi uskratio i dao samo čovjeku, nas vidi i poznaje i smiluje nam se jer je dobar. Ovo potvrđuju i neka od sljedećećih blaženstava koje nam je Bog izrekao u svojoj Svetoj Riječi:


Matej 5 - 
3"Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! 4Blago ožalošćenima: oni će se utješiti! 5Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju! 6Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! 7Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe! 8Blago čistima srcem: oni će Boga gledati! 9Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati! 10Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!" 11"Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! 12Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!"

 


Objavi na Facebooku

Vaš komentar:

refresh slike

Hvala vam na vašem komentaru!

Božji blagoslov

Svjedocanstva.com

Sve sto je napisano je istina.DRAGI BOG je dao covjeku sve sto mu je potrebno cak i vise ali covjek mjesto da zahvali za sve milosti sto mu je dao, udaljio se od BOGA sto nije dobro za covjeka.Poziva ga na obracenje ,i da ga spasi ali covjek nece da cuje.Udaljio se od BOGA ,MOLITVE,NE POSTUJE BOZJE ZAKONE prihvaca zlo i zemaljsko a trebao bi zudjeti i traziti NEBESKO. MAJKA poziva na molitvu,krunicu nema covjek sluha ,i sto vise.Sam trazi i trci u pakao jer neslusa BOZJI ZOV ni BOZJU RIJEC.Samo je BOG ISTINA.Slusajmo BOGA ,MAJKU< OCA.Obratimo se molimo djelo cinimo a ne samo rijec i sve ce biti dobro.Budimo uz DRAGOG BOGA< MAJKU MIR I DOBRO. ZBOGOM .

Marica