Zbog čega je Isus dao povjerenje grešniku Petru

Zbog čega je Isus dao povjerenje grešniku Petru

Petar apostol bio je odabranik od strane Isusa kao onaj kome je povjerio ključeve kraljevstva i rekao mu "pasi ovce moje". Petar je kao čovjek bio blagoslovljen Isusovim, dakle Božjim blagoslovom...

U 28. godini od bankara u Zagrebu do Božjeg poziva i odlaska u kapucine

U 28. godini od bankara u Zagrebu do Božjeg poziva i odlaska u kapucine

Ivan Vuković osjetio je da ga posao te život u Zagrebu više ne mogu ispuniti. - Život je bio više bez Boga nego s njim. Živio sam kao i svi mladi, ali osjetio sam da mi nešto nedostaje.

 

Postoji li put od bankara do redovnika i koliko je on dug jedini zna Ivan Vuković, 28-godišnji diplomirani ekonomist iz Požege. Mladi Požežanin nakon završetka željenog ekonomskog studija dobio je posao u jednoj banci u Zagrebu.


"Mračna" glazba i odjeća


Bankarska služba činila mu se idealnom. Uz to imao je dobro društvo i prijatelje, izlazio je, družio se, slušao punk i rock, svoju omiljenu glazbu, odlazio na koncerte. Život u metropoli za mladog zaposlenog čovjeka bilo je nešto što se samo poželjeti može.


Međutim, počeo je osjećati da to nije ono što ga potpuno ispunjava. Bio je tradicionalni vjernik, u crkvu je išao više iz običaja.


- Život je bio više bez Boga nego s njim. Živio sam kao i svi mladi, ali osjetio sam da mi nešto nedostaje. Robovao sam svome tijelu kao i većina mladih. A onda sam odlučio da ću se pomoliti kako bih se toga riješio. Majka mi je dala molitve sv. Josipu kojem se ona molila za mene dok sam studirao, a da to nisam ni znao. Počeo sam njemu moliti jednu tridesetnicu da mi pokaže neki put. I tijekom te molitve Bog me oslobađao od mnogih stvari tako da mi npr. televizija više ništa nije značila, prestao sam slušati "mračnu" glazbu kakvu sam redovno slušao, više mi izgled i oblačenje nije bila presudna stvar - ističe Ivan koji je nakon toga krenuo na nedjeljne mise u župu Svete obitelji u Zagrebu. Tu ga je jedna djevojka pozvala da se priključi mladima župe u molitvi. Počeo je ići i običnim danima na misu te češće na ispovijed.


- Bog mi je postao najvažniji u životu. Osjetio sam da mi on daje veliki unutarnji mir. Na poslu je znalo biti dosta stresnih situacija, ali bez obzira na sve to ja sam u sebi uvijek osjećao duboki mir. On je postao moja najveća radost. S vremenom se u meni počelo nešto rađati. Osjetio sam da nešto Bog od mene traži. Nije mi u početku bilo jasno što je to točno. Jednom mi je kolegica s posla rekla da ju podsjećam na njezina brata svećenika. Sve sam više počeo razmišljati o duhovnom pozivu - kaže Ivan koji se o tome posavjetovao i s majkom.


Dao otkaz


Želio je biti siguran da to od njega Bog traži te je lani u veljači dao otkaz i otišao u Francusku, u ekumensku zajednicu iz Taizéa gdje je tri mjeseca volontirao i molio se.


- Na blagdan Gospe voćinske 21. kolovoza moja je starija sestra išla pješice u Voćin s namjerom da svoju žrtvu prikaže za moj poziv, što ja nisam znao. No, istog dana na misi u katedrali u srcu sam osjetio da me Bog zove u svećenike i više nikada nisam si postavio to pitanje - kaže Vuković.

 

Habit oblači nakon dvije godine u Italiji


Donedavni poslovni čovjeka ističe kako je "trebalo samo odlučiti kamo ću krenuti."


- Oduvijek me privlačio franjevački red. Nakon što sam otišao na jedno hodočašće u Padovu gdje sam imao jedno duhovno iskustvo na grobu svetoga Leopolda Mandića, to bio pravi znak da odaberem franjevce kapucine - prisjeća se Ivan, koji je krajem prošle godine otišao u postulaturu samostan franjevaca kapucina u Rijeku. Svoju formaciju i školovanje od rujna nastavljam u Italiji, u jednom njihovu samostanu kraj Padove, a za dvije godine trebao bi polagati privremene redovničke zavjete i obući redovnički habit.

 

 

Izvori:
http://www.vecernji.hr/regije/u-28-godini-mijenja-zivot-zbogom-bankarstvo-odlazim-kapucine-clanak-593678
Foto: fineartamerica.comObjavi na Facebooku
Euharistijsko čudo iz LancianaEuharistijsko čudo iz LudbregaDuhovna obnova, fra zvjezdan Linić 2008.Obraćenje sa islamaPriča Nahed Mahmoud MetwalliNevjerojatno svjedočanstvo FatimePomoćnik egzorcista Marijana Arhara i njegovo svjedočanstvoSveta Brigita od Švedske i njene čudesne ObjavePetnaest molitava Svete BrigitePismo iz paklaSvjedočanstvo čitateljice o čudotvornim molitvama Svete BrigiteDetaljan opis obraćenja mladog Turskog studenta IsusuPriča poznatog kršćanskog karizmatika James-a Manjackal-aSv. Margarita, djevica i mučenica"..imam jasne primjere osoba koje su za vrijeme molitve za ozdravljenje, opsjednute silama zla, vikale 'Ja sam Reiki' , 'Ja sam Joga'..." - J.Manjackal o jogi i njezinim dijametralno suprotnim filozofskim načelima od kršćanstvaVodnjan i ostaci 250 kršćanskih mučenika - veliko blago za koje ne znaju ni kršćani!Metal i ostale vrste glazbe i ulazak u određeno stanjeSvjedočanstvo - Ante ŽivkovićSlučaj patera Rufusa o djevojci koja je jela na bajramu i meso žrtvovano idolimaSvjedočanstvo bavljenja alternativom, oslobađanje nakon molitvi otklinjanja i pronalazak živoga Boga - Nikola ŠkrinjarićObraćeni musliman koji je i po 4 sata dnevno čitao Kur'an tvrdio: "Ništa me ne može prisiliti da priznam da je Isus Sin Božji!"Međugorje - video svjedočanstvo "Evo ti majke"Svjedočanstvo predbračne čistoćeOpsjednutost i prisustvo demona nakon višegodišnjeg bavljenja tarotomSv. Franjo Asiški - "Ako se ti sada kolebaš između Krista i Muhameda, naredi da se raspali vatra i ja ću ući u tu vatru s tvojim svećenikom da bi vidio čija je vjera Prava Vjera."Čovjek koji je bolovao od karcinoma ušao u remisiju dok je popravljao CrkvuObraćenje od homoseksualnostiKamal Saleem, kojega je majka učila: "Ako ubiješ Židova sine, ruka će ti sjajiti ispred Allaha i domaćin neba će slaviti ono što si učinio"Janja Todorović, poznata astrologinja Balkana: "Blagosloven dan u koji se izbavih od zablude lažljive nauke demonske, što se zove astrologijom - kraljicom okultnih nauka!"Liječnica je tri dana bila mrtva: Vidjela sam sve, i raj i pakao. "Tko je vidio Krista vidio je i Oca i tko je vidio Oca vidio je i Krista"Čudesno izliječenje i obraćenje muslimana nakon dolaska Isusa uz bolnički krevetSvjetleći kip Gospe: Mještani Međugorja javljaju da kip ne svijetli čim pada mrak, i ne svijetli uvijek po mrakuBožja ljubav po rukama fra Zvjezdana Linića i podizanje bolesnih iz kolicaGovorio je protiv Crkve, a sada se sprema postati svećenikPet izvanrednih euharistijskih čuda koja su ostavila materijalni tragOd imama do katoličkog propovjednika

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara