Relativizam naspram Isusovog pitanja: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?"

Relativizam naspram Isusovog pitanja:

Relativizam se pojavljuje danas kao jedan od najvećih problema koji se susprostavlja Božjem nauku. Domena je to, koja obuhvaća svijest čovjeka od obitelji, odgoja, društvenog djelovanja, pa sve do...

Svrhovit život

Svrhovit život

Donosimo preporuku knjigu koju je napisao protestanstki pastor, a preporuke dolaze iz nekih eminentnih Hrvatskih imena katoličanstva - kao što su Tomislav Ivančić i Zvjezdan Linić. U knjizi "Svrhovit život" koja se smatra pravim blagom pogleda na kršćanski život, sagladava se bitnost življenja u duhu, a ne kulturnim vrijednostima određenog područja.

 

Ova knjiga je povrh svega, odličan priručnik kako živjeti svoj kršćanski život.


Protestantski pastor Rick Warren govori o bitnosti svijesti o razmišljanja o slučajnosti nastanka svijeta (da li je sve slučajnost) i smislu života. Kako sve ima neku svrhu, tako i čovjek je svrsishodan nečemu - Bogu.  Jer kako i Pismo kaže - nitko ne živi sam sebi, nego živi Bogu (koliko god se njemu činilo da je sve samo za svoje ja - no jesmo li sami kreirali svoju dušu ili smo je dobili - da li smo more, ili smo kap u moru).
Stvoreni smo u planu, Božjem planu. Vječnost i bitnost Istine Božje je bitnija od bilo čega na zemlji. Zemlja, za razliku od neba, ne traje vječno. Ne mogu se uspoređivati nebo i zemlja. Baš kao što se ne mogu uspoređivati ni zemaljska, i nebeska ostavština. Autor odvraća pozornost na živi odnos sa Bogom, jer uzalud je, ako na Boga gledamo kao na nekog dalekog, mrtvog. Bog je tu. Sada. I on nas zove. I čeka. Otac zove dijete. Hoće li dijete, poštovati tog Oca, koji mu je sve dao - to je suština ljubavi. Važno je samo hoćemo li se mi odvažiti. Odgovoriti mu. Otvoriti vrata.

“Stvorio vas je Bog, i to za sebe – i dok to ne budete shvatili, nećete moci dokučiti smisao svojeg života”, piše Warren. “Ova će vam knjiga pomoći da razumijete zašto živite i kakav je predivan Božji plan za vaš život – sada i ovdje, ali i u vječnosti.”

Ovo djelo se prema kritici sve više pokazuje kršćanskim klasikom. Zajedništvo sa Bogom, što znači živjeti u Božjoj milosti i u prijateljstvu sa Bogom, te bližnjima, u životu ljubavi i davanja - upravo su teme ove knjige, koje su napisane u ciklusima, što daje dodatnu draž ovoj knjizi.

 

U dvije godine, knjiga "Svrhovit Život" postala je svjetski bestseler, te je prodana je u 20 milijuna primjeraka i prevedena na pedesetak jezika.

 

Preporuke čitateljima za hrvatsko su izdanje napisali prof. dr. Tomislav Ivančić i fra Zvjezdan Linić.


Objavi na Facebooku

Vaš komentar:

refresh slike
Nema komentara