Priča Tatjane Cameron (ex Matejaš) Tajči

Priča Tatjane Cameron (ex Matejaš) Tajči

Mnogi se sjećamo starih pjesama. Starih, nezaboravih pjesama. Iz našeg djetinjstva. Nekih zabavnih, nekih manje dubokih, nekih dosta dubokih. Danas ako pitate mnoge ljude za Tajči, svi će se brzo...

Zeitgeist - puno halabuke oko ničega

U proteklih par godina osvanuo je film Zeitgeist - koji se pokazao kao hrpa neargumentiranih navodnih činjenica, pojednostavljujući drevne religije i uspoređujući Isusa sa njima i pronalazeći navodnu povezanost. 
Razlog što ovo možemo tvrditi što se u samom filmu nigdje ne navode konkretni izvori autora koji se bave drevnim religijama da bi se potvrdila njihova vjerodostojnost. Pokazalo se da nijedan povjesničar/proučavatelj drevnih religija zapravo ne priznaje Zeitgeist jer je istina o Horusu te ostalim drevnim Božanstvima daleko daleko drugačija od one kakvima ih prikazuje Zeitgeist. Pogledati zbog toga prvi video, što se tiče relevantnosti izvora i o tome što pišu povijesne knjige o starim religijama. Te također, posebno pogledati drugi, duži video, sa detaljnim objašnjenima starih Božanstava i odličnim replikama koje će pokazati u Zeitgeist-u to što je - puno buke oko ničega:

 

 

 


Objavi na Facebooku

Vaš komentar:

refresh slike

Taj film je opasan jer je na prvu jako uvjerljiv a ako se malo dublje zagrebe je gomila lako dokazivih lazi.
Za potpuno shvacanje do koje mjere laze pogledati "Zeitgeist refuted" i "Zeitgeist - the history rewriten " by Chris White.
Oba su dostupna na youtube.
Pozdrav

Ivan

Adame, vid istine može biti različit za jednoga (ateist) ili za drugog (vjernik), no na koncu; Istina uvijek ispada samo jedna.

Hvala vam na vašem odgovoru i Božji blagoslov.

Svjedocanstva.com

U biti o BOGU nitko ništa ne zna, ali se o njemu mora govoriti, bilo na pozitivan, bilo na negativan način jer činjenica je da je pojam boga oduvijek prisutan u čovječanstvu i vjerojatno i uvijek bude i svatko ce za boga tvrditi da je njegova teorija ona prava. Ateist kaze da boga nema, vjernik kaze da ga ima, istina je točna i za jednog i za drugog i na čemu smo na kraju? Morate shvatiti da nikad necete shvatiti :)

Ali to je ta čar!

Ja osobno ne poznajem istinu jer je to sve igra pokvarenog telefona, a tu igru sam igrao kao dijete ;)

Adam

Jelena, ništa novog u tom dokumentu. Zeitgeist je jedan pogled, no i vrlo jednostran. Mnogi povjesničari se neće složiti sa teorijom koju si ti iznijela. Zeitgeist-ova teorija, da bi bila točna, podrazumijeva da Isus uopće nije postojao - to je njihov najveći problem (budući da je sve navodno u kršćanstvu navodno kopirano). Većina povjesničara se itekako slaže da je kršćanstvo dio povijesti i da je itekako postojao a ne da je bila crna rupa u tom dijelu povijesti - tako danas imamo otkrivene spomenike guverneru Ponciju Pilatu (1961.), spomenike kralju Davidu, Solomonu, itd - koji odgovaraju Biblijskom vremenu i prostoru. Također, razna čudesa koja su se događala kroz povijest a događaju se i dalje; upravo u ime Krista; samo potvrđuju vjerodostojnost. Spomenimo i da nakon vremena reformacije i protureformacije se javlja i novo buđenje duha i otkrivanje od ljudi komunikaciju sa Duhom Svetim - sam sam svjedok silaska Duha Svetoga vlastitim očima na neke ljude. O takvim nadnaravnim stvarima Zeitgeist naravno nema odgovora.
Horus niti je imao 12 apostola; nego se radi o 20 pomagača. Da ne spominjemo sasvim površno paralele autora sa zodijakom, gdje je jako dobro u ovom drugom videu objašnjeno zašto to uoće ne drži vodu. Zeitgeist slično kao i Icke, pokušava objasniti vlastitu nevjeru i spoznaju autora koji su ga kreirali; da bi odgovorio na konačno pitanje Istine tako da će izvore strpati u jedan izvor. Svašta se istina, može interpretirati iz starih spisa - pogotovo kada autor ne navede sve, ili izvadi nešto iz konteksta.
Spomenimo takav jedan primjer - 25.12. kao datum rođenja Isusa oko kojega se vrti Zeitgest - službeni stav katoličke Crkve jer upravo taj da se točan datum rođenja ne zna - vjeruje se da je bio od 4-2 godine nove ere, neki navodi vjeruju i do 6-te. 25.12. se uzima samo kao datum kojim se to rođenje slavi. Taj datum je uzet upravo da razračuna sa starim religijama i poganskim božanstvom Mitre; zbog toga se uzeo upravo taj datum. Autori Zeitgeista kako je film kreiran; insinuiraju kao da je učenje teologije da je Isus rođen 25.12. a to jednostavno nije točno. Niti to stoji u Bibliji, niti je to stav Crkve. Dakle navodim ponovno, to nije službeni stav Crkve.

Navesti ću jedan dobar komentar sa jednog bloga na tu temu:
"Upravo u tome se krije tajna poruke Božića. Sami kršćani, dakle, nisu imali pouzdane informacije o rođendanu Isusa Krista, ali su ga odlučili slaviti na dan nepobjedivog sunca i to usred zime. Prvotno kršćanstvo slavilo je Kristovo uskrsnuće, tj. Uskrs kao svoj najveći blagdan, a ovo uvođenje tuđeg blagdana u svoju praksu i nije toliko nategnuto koliko se možda čini. Naime, valja imati na umu da se sličnosti u takvom štovanju nalaze općenito kod starih naroda te se, dakle, radi o (pra)povijesnom arhetipu. Sam datum 25. prosinca uveden je vjerojatno kompromisom, tj. ne bi li se tim kršćanskim blagdanom potisnula poganska Saturnalia koja inače završava 24. Decembra i nadomjestio festival Mitre, boga sunca. Neki se kršćanski teolozi pozivaju na datost starijeg slavlja Navještenja i 25. ožujka kao njegov datum pa onda iz toga izvlače određenost Božića devet mjeseci poslije kao rođenje devet mjeseci poslije začeća. Međutim, budući da se je mnogo kršćanskih blagdana i svetaca nastavilo na slične ranije poganske kultove, ali uvijek temeljem sličnosti koja između njih prirodno postoji, tako se i Božić u svojoj jezgri odlično poklopio ne samo sa bogom sunca i mitrijanskim nepobjedivim suncem, nego i izvornom židovskom, dakle, i kršćanskom predajom iz proroka Izaije:

Narod koji je u tmni hodio
Svjetlost vidje veliku;
Onima što mrkli kraj smrti obitavahu
Svjetlost jarka osvanu."

Hvala ti na tvojem komentaru

Svjedocanstva.com

Slučajno sam pronašla Zeitgeistov odgovor na ove i slične tvrdnje ... Ovaj pdf sadrži njihove izvore i detaljnije opise nego koji su prikazani u filmu. Malo je opsežan ali tko voli neka izvoli ...

http://zeitgeistmovie.com/Zeitgeist,%20The%20Movie-%20Companion%20Guide%20PDF.pdf

Nisam pročitala sve (i ne mislim jer mi je to tako ne bitno), ali kroz ono što jesam mogu reci da su se autori ovih filmica malo zaletili u osudi samog Zeitgeista, ipak za ovakve tvrdnje treba malo vise istrazivanja ... ili mozda pak drugacija prezentacija.

No opet nazalost i kada bi znali istinite povijesne činjenice, opet bi na neku ruku bili žrtve loših intepretacija - to je ne izbježno. To vrijedi za obje strane ove teme ...

Jelena