Janja Todorović, poznata astrologinja Balkana: "Blagosloven dan u koji se izbavih od zablude lažljive nauke demonske, što se zove astrologijom - kraljicom okultnih nauka!"

Janja Todorović, poznata astrologinja Balkana:

Ove redove pišem iz dva razloga: prvi je - potreba da svojom svjedočanstvom pomognem zavedenim dušama koje rade posao astrologa, i onima koji traže njihove usluge, jer obje strane čine veliki...

Zbog čega svećenik Prcela sramoti Crkvu te baca vrlo lošu sliku na Republiku Hrvatsku, a nije sankcioniran od HBK?

Zbog čega svećenik Prcela sramoti Crkvu te baca vrlo lošu sliku na Republiku Hrvatsku, a nije sankcioniran od HBK?

Dana 08.05.2016. u Nedjelju, svećenik Luka Prcela je vodio Svetu Misu koja se održavala u Splitu i koju je prenosila Hrvatska radiotelevizija. U tom presvetom činu, uslijed razlaganja evanđelja, svećenik je dobrim dijelom te propovijedi degradirao Crkvu političkim govorom u kojoj je između ostaloga spomenuta i predsjednica Republike Hrvatske, te je svojim pozitivnim komentarom o NDH, koja je podržavala fašistički pokret, osramotio i uvrijedio mnoge vjernike. Nažalost, Hrvatska dominikanska provincija je iznijela samo komentar da propovijed nije njihovo stajalište i da nisu mogli znati što će se izjaviti, te da se od izjava ograđuju.

 

Podsjetimo, na području NDH (takozvane Nezavisne Države Hrvatske) ustaški pokret je provodio holokaust nad Židovima i Romima, dok su nad Srbima počinjeni brojni zločini te su postali građani drugog reda. Procjenjuje se da je ubijeno oko 30.000 Židova - što u Hrvatskoj, što u njemačkim koncentracijskim logorima, te otprilike jednaki broj Roma, dok je broj stradalih civila Srba - računa se - oko 217.000. Žestoko su progonjeni svi protivnici režima, pogotovo komunisti. 

 

Ovim činom, svećenik Luka Prcela je uvrijedio brojno pučanstvo Crkve, koje zna za te činjenice. Postavlja se pitanje - zbog čega se Hrvatska biskupska konferencija nije uputila poruku kojom se ne samo ograđuje, nego osuđuje izjave Luke Prcele, te zbog čega svećenik Luka Prcela nije i sakncioniran zbog svojih izjava? Izjava koje degradiraju kredibilitet katoličke Crkve kao najsavršenijeg mjesta spasenja koje nam je On, Spasitelj - Gospodin Isus Krist ostavio u Petru apostolu (Mt 16, 18) ?

 

Izjave koje bacaju novu ljagu od svećenika Prcele su izrečene i nakon spornog prijenosa:

 

"Ja znam i kada su neki vjernici, katolici i veliki Hrvati plakali za razbojnikom Titom". 

Sam svećenik Prcela je služio mise zadušnice za pokojnog Antu Pavelića, no nevjerojatno jest upravo to da iako je zadaća svakog svećenika savjetovati, tražiti i nuditi oprost, i iako su za vrijeme komunizma počinjeni i veliki zločini od strane i tog totalitarnog režima, u tom slučaju je zaboravljen dio o oprostu. Jedan svećenik ne bi smio gledati jednostrano i činiti veliki utjecaj na podjele u društvu, a ovakvi medijski nastupi upravo to čine. 

 

Za NDH je izrekao (prenosi portal Net.hr) kako smatra da je to bila "legalna i međunarodno priznata država, te jednako neovisna kao i ova današnja". Međutim, to nije istina - NDH nikada nije bila međunarodno svjetski priznata država kao Republika Hrvatska, i ponavljamo, podržavala je fašistički pokret. Svećenik Prcela iznosi jasne neistine i dezinformira, a ono što zabrinjava jest da HBK šuti.

 

Još jedna njegova izjava nakon sporne TV emisije kojom je uvrijedio i mnoge žitelje zemlje koji su birali iako ne svima simpatične sada bivše predsjednike Republike Hrvatske:

 

"Ja nikada ne bi prihvatio hrvatsku državu u kojoj bi Mesić i Josipović bili predsjednici države", rekao je Luka Prcela. Postavlja se pitanje kako jednom svećeniku Crkve u Republici Hrvatskoj (čiji je i sam stanovnik i čije državljanstvo posjeduje), koji govori takve izjave koje toliko razdvajaju ljude, se uopće može progledati kroz prste od njegovih nadređenih? 

 

Velik broj vjernika je uvrijeđen i ogorčen a na vrhu Crkve i jasno se distancira ali i etiketira ovakve zablude, kojima se diskreditira Isusova ostavština i svetinja - Crkva.

 

 

Djela apostolska 20,28
"Pazite na sebe i na sve stado u kojem vas Duh Sveti postavi nadglednicima, da pasete Crkvu Božju koju steče krvlju svojom."

 

Druga poslanica Timoteju 1,7
Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.

 

Prva poslanica korinćanima 12, 8
Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; 9 drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; 10 drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika.

 

 

Izvori:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Nezavisna_Dr%C5%BEava_Hrvatska
http://net.hr/danas/hrvatska/proustaski-svecenik-luka-prcela-samo-sam-propovijedao-evandelje-a-proganjaju-me-novinari-strvinari/
http://www.24sata.hr/news/luka-prcela-nije-mi-zao-samo-sam-propovijedao-evan-elje-473240
https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/luka-prcela-propovijed-ndh-priopcenje/
Foto: youtube.com (HRT) 

 


Objavi na Facebooku

Vaš komentar:

refresh slike

Prije početka drugoga svjetskoga rata,Komunisti su činili stravične pokolje nad Krščanima u Rusiji i Ukrajini,stradavali su u milijunima,najpoznatiji zločin je Golodomor/Holodomor,gdje je stradalo od 8-13 milijuna Ukrajinaca u godini dana od gladi,jer su jim Komunisti pokrali svo žito,koje su kasnije prodali zapadu.A ti seljaci su umirali u mukama,a danas bi neki voljeli zataškati istinu,da je dosta Židova iz Hrvatske učestvovalo u tim pokoljima nad Rusima i Ukrajincima,jer više od 85% Komunista su činili isključivo Židovi,kao i danas što među ISIL teroristima su isključivo Muslimani.
I dosta tih Židova,je kasnije došlo u Hrvatsku,da bi i ovdje zavladali nad Hrvatskom,kao što su nad Rusijom i Ukrajinom,a htjeli su i 1918 godine nad Njemačkom,kada su započeli rat u Njemačkoj,sa uspostavom Bavarske Sovjetske Republike,zbog koje je na tisuće Njemaca poginulo.
U Rusiji kada su Židovi zavladali,počeo je odmah progon Krščana i rušenje crkava i samostana,dok Nacisti i Fašisti to nisu činili na Zapadu.U Rusiji i Ukrajini je pobijeno preko 100.000 svečenstva.Pa se sada zapitajte,šta je to Komunizam i od koga.
Holokaust Nacisti nisu nikada prakticirali.
Holokaust se prakticirao na Bliskom Istoku u starozavjetno vrijeme prije 1-og dolaska Gospodina Isusa Krista,a Sveti Ilija,poznat među narodom,kao Sveti Ilija Gromovnik,je vodio rat protiv svečenika koji su prakticirali Holokaust i rušio je njohove oltare na kojem su prakticirali Holokaust,bogovima koji to nisu,jer Bog Abrahamovu se gadi žrtvovanje ljudi,a pogotovo djece,bogovima,koji to nisu.Bog Abrahamov je Stvoritelj svega,pa i čovjeka.

U koncentracijskim logorima u Nacističkoj Njemačkoj nije nikako stradalo 6 milijuna Židova,to je notorna laž,kao i laž,da su jih spaljivali,a i da su logori bili eksterminacijski,jer u tim logorima,zatvorenici su imali vlastitu valutu tj. tiskane novčanice u kojima su jih koristili za trgovanje.
Židovi su poznati po manipulaciji,u današnje vrijem treba otvoriti oči i vidjeti,da su oni ti,kao George Soroš,koji mastnu lovu zgrču za promicanje pederluka,raznoraznih nastranosti,samo da je bezboštvo,da se uništi vrijednost obitelji,a pogotovo Krščanskog tj. Božjeg načina života.

U Jasenovcu su bili zatvoreni teroristi,koji su bili kontra Hrvatske države,a i svih naroda željnih slobode i mira,jer dosta njih je bilo u drugim evropskim zemljama,gdje su ubijali građane tuđe zemlje,i to najviše civile,od Španjolske,Ukrajine,Rusije,Njemačke,Mađarske,Poljske...itd,pa sve do Hrvatske!!

A danas djeca tih monstruma promiču i zagovaraju pederluk i nekakav liberalizam,koji je maska za njihov Satanizam,jer svi Komunisti su bili ili Masoni ili pripadnici drugih tajnih društava.
Itd………

BOG i Hrvati!!!

Borna