Vjera i/ili razum

Vjera i/ili razum

Kabalisti tvrde da se njihove spekulacije savršeno podudaraju sa znanstvenima. Naime, njihova dualistička koncepcija stvaranja veoma sliči na diferencirane kozmičke energetske razine što su...

Zbog čega svećenik Prcela sramoti Crkvu te baca vrlo lošu sliku na Republiku Hrvatsku, a nije sankcioniran od HBK?

Zbog čega svećenik Prcela sramoti Crkvu te baca vrlo lošu sliku na Republiku Hrvatsku, a nije sankcioniran od HBK?

Dana 08.05.2016. u Nedjelju, svećenik Luka Prcela je vodio Svetu Misu koja se održavala u Splitu i koju je prenosila Hrvatska radiotelevizija. U tom presvetom činu, uslijed razlaganja evanđelja, svećenik je dobrim dijelom te propovijedi degradirao Crkvu političkim govorom u kojoj je između ostaloga spomenuta i predsjednica Republike Hrvatske, te je svojim pozitivnim komentarom o NDH, koja je podržavala fašistički pokret, osramotio i uvrijedio mnoge vjernike. Nažalost, Hrvatska dominikanska provincija je iznijela samo komentar da propovijed nije njihovo stajalište i da nisu mogli znati što će se izjaviti, te da se od izjava ograđuju.

 

Podsjetimo, na području NDH (takozvane Nezavisne Države Hrvatske) ustaški pokret je provodio holokaust nad Židovima i Romima, dok su nad Srbima počinjeni brojni zločini te su postali građani drugog reda. Procjenjuje se da je ubijeno oko 30.000 Židova - što u Hrvatskoj, što u njemačkim koncentracijskim logorima, te otprilike jednaki broj Roma, dok je broj stradalih civila Srba - računa se - oko 217.000. Žestoko su progonjeni svi protivnici režima, pogotovo komunisti. 

 

Ovim činom, svećenik Luka Prcela je uvrijedio brojno pučanstvo Crkve, koje zna za te činjenice. Postavlja se pitanje - zbog čega se Hrvatska biskupska konferencija nije uputila poruku kojom se ne samo ograđuje, nego osuđuje izjave Luke Prcele, te zbog čega svećenik Luka Prcela nije i sakncioniran zbog svojih izjava? Izjava koje degradiraju kredibilitet katoličke Crkve kao najsavršenijeg mjesta spasenja koje nam je On, Spasitelj - Gospodin Isus Krist ostavio u Petru apostolu (Mt 16, 18) ?

 

Izjave koje bacaju novu ljagu od svećenika Prcele su izrečene i nakon spornog prijenosa:

 

"Ja znam i kada su neki vjernici, katolici i veliki Hrvati plakali za razbojnikom Titom". 

Sam svećenik Prcela je služio mise zadušnice za pokojnog Antu Pavelića, no nevjerojatno jest upravo to da iako je zadaća svakog svećenika savjetovati, tražiti i nuditi oprost, i iako su za vrijeme komunizma počinjeni i veliki zločini od strane i tog totalitarnog režima, u tom slučaju je zaboravljen dio o oprostu. Jedan svećenik ne bi smio gledati jednostrano i činiti veliki utjecaj na podjele u društvu, a ovakvi medijski nastupi upravo to čine. 

 

Za NDH je izrekao (prenosi portal Net.hr) kako smatra da je to bila "legalna i međunarodno priznata država, te jednako neovisna kao i ova današnja". Međutim, to nije istina - NDH nikada nije bila međunarodno svjetski priznata država kao Republika Hrvatska, i ponavljamo, podržavala je fašistički pokret. Svećenik Prcela iznosi jasne neistine i dezinformira, a ono što zabrinjava jest da HBK šuti.

 

Još jedna njegova izjava nakon sporne TV emisije kojom je uvrijedio i mnoge žitelje zemlje koji su birali iako ne svima simpatične sada bivše predsjednike Republike Hrvatske:

 

"Ja nikada ne bi prihvatio hrvatsku državu u kojoj bi Mesić i Josipović bili predsjednici države", rekao je Luka Prcela. Postavlja se pitanje kako jednom svećeniku Crkve u Republici Hrvatskoj (čiji je i sam stanovnik i čije državljanstvo posjeduje), koji govori takve izjave koje toliko razdvajaju ljude, se uopće može progledati kroz prste od njegovih nadređenih? 

 

Velik broj vjernika je uvrijeđen i ogorčen a na vrhu Crkve i jasno se distancira ali i etiketira ovakve zablude, kojima se diskreditira Isusova ostavština i svetinja - Crkva.

 

 

Djela apostolska 20,28
"Pazite na sebe i na sve stado u kojem vas Duh Sveti postavi nadglednicima, da pasete Crkvu Božju koju steče krvlju svojom."

 

Druga poslanica Timoteju 1,7
Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.

 

Prva poslanica korinćanima 12, 8
Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; 9 drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; 10 drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika.

 

 

Izvori:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Nezavisna_Dr%C5%BEava_Hrvatska
http://net.hr/danas/hrvatska/proustaski-svecenik-luka-prcela-samo-sam-propovijedao-evandelje-a-proganjaju-me-novinari-strvinari/
http://www.24sata.hr/news/luka-prcela-nije-mi-zao-samo-sam-propovijedao-evan-elje-473240
https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/luka-prcela-propovijed-ndh-priopcenje/
Foto: youtube.com (HRT) 

 


Objavi na Facebooku

Vaš komentar:

refresh slike

Prije početka drugoga svjetskoga rata,Komunisti su činili stravične pokolje nad Krščanima u Rusiji i Ukrajini,stradavali su u milijunima,najpoznatiji zločin je Golodomor/Holodomor,gdje je stradalo od 8-13 milijuna Ukrajinaca u godini dana od gladi,jer su jim Komunisti pokrali svo žito,koje su kasnije prodali zapadu.A ti seljaci su umirali u mukama,a danas bi neki voljeli zataškati istinu,da je dosta Židova iz Hrvatske učestvovalo u tim pokoljima nad Rusima i Ukrajincima,jer više od 85% Komunista su činili isključivo Židovi,kao i danas što među ISIL teroristima su isključivo Muslimani.
I dosta tih Židova,je kasnije došlo u Hrvatsku,da bi i ovdje zavladali nad Hrvatskom,kao što su nad Rusijom i Ukrajinom,a htjeli su i 1918 godine nad Njemačkom,kada su započeli rat u Njemačkoj,sa uspostavom Bavarske Sovjetske Republike,zbog koje je na tisuće Njemaca poginulo.
U Rusiji kada su Židovi zavladali,počeo je odmah progon Krščana i rušenje crkava i samostana,dok Nacisti i Fašisti to nisu činili na Zapadu.U Rusiji i Ukrajini je pobijeno preko 100.000 svečenstva.Pa se sada zapitajte,šta je to Komunizam i od koga.
Holokaust Nacisti nisu nikada prakticirali.
Holokaust se prakticirao na Bliskom Istoku u starozavjetno vrijeme prije 1-og dolaska Gospodina Isusa Krista,a Sveti Ilija,poznat među narodom,kao Sveti Ilija Gromovnik,je vodio rat protiv svečenika koji su prakticirali Holokaust i rušio je njohove oltare na kojem su prakticirali Holokaust,bogovima koji to nisu,jer Bog Abrahamovu se gadi žrtvovanje ljudi,a pogotovo djece,bogovima,koji to nisu.Bog Abrahamov je Stvoritelj svega,pa i čovjeka.

U koncentracijskim logorima u Nacističkoj Njemačkoj nije nikako stradalo 6 milijuna Židova,to je notorna laž,kao i laž,da su jih spaljivali,a i da su logori bili eksterminacijski,jer u tim logorima,zatvorenici su imali vlastitu valutu tj. tiskane novčanice u kojima su jih koristili za trgovanje.
Židovi su poznati po manipulaciji,u današnje vrijem treba otvoriti oči i vidjeti,da su oni ti,kao George Soroš,koji mastnu lovu zgrču za promicanje pederluka,raznoraznih nastranosti,samo da je bezboštvo,da se uništi vrijednost obitelji,a pogotovo Krščanskog tj. Božjeg načina života.

U Jasenovcu su bili zatvoreni teroristi,koji su bili kontra Hrvatske države,a i svih naroda željnih slobode i mira,jer dosta njih je bilo u drugim evropskim zemljama,gdje su ubijali građane tuđe zemlje,i to najviše civile,od Španjolske,Ukrajine,Rusije,Njemačke,Mađarske,Poljske...itd,pa sve do Hrvatske!!

A danas djeca tih monstruma promiču i zagovaraju pederluk i nekakav liberalizam,koji je maska za njihov Satanizam,jer svi Komunisti su bili ili Masoni ili pripadnici drugih tajnih društava.
Itd………

BOG i Hrvati!!!

Borna